Trap renoveren met overzettreden

Overzettreden zijn een ideale oplossing voor trappen die toe zijn aan een grote opknapbeurt of wanneer u een nieuwe look wil. Zeker wanneer u afbreekwerken wil vermijden, zijn overzettreden een goede keuze.
Bij overzettreden wordt een nieuwe traptrede over een bestaande geplaatst. Op die manier kan via een eenvoudige ingreep een prachtig resultaat bekomen worden. En dit tegen een minimum aan kosten in vergelijking met het plaatsen van een nieuwe trap!

Voor- en nadelen van traprenovatie met overzettreden

Voordelen:

+ Snel uit te voeren traprenovatie zonder breekwerken: vaak kan een renovatie van uw trap in slechts één dag afgerond worden, zonder veel breekwer.
+ Groot assortiment en mogelijkheden qua materialen en afwerking: Door de vele materialen en afwerkingen van de treden, kan u het uitzicht van uw trap volledig kan vernieuwen. 
+ Goedkoper dan een volledig nieuwe trap: Het plaatsen van een nieuwe trap is duurder dan een renovatie. Het neemt meer tijd in beslag en er is meer materiaal nodig. 

Nadelen:

–  Geen oplossing voor trappen waarvan de constructie aan vernieuwing toe is. Er worden treden geplaatst bovenop een bestaande trap. De renovatie zorgt dus enkel voor een nieuwe look en niet voor een verbetering van de trapconstructie. 
- enkel toepasbaar voor traptreden tussen trapwangen of ook voor een trap tussen muren

Mogelijkheden bij een traprenovatie met overzettreden?

Er zijn veel beschikbare keuzes in materialen, afwerking en kleur wanneer u kiest voor een traprenovatie met overzettreden. Wij lijsten enkele mogelijkheden voor u op:

  • Laminaat: Een budgetvriendelijke keuze voor uw traprenovatie is een trede-over-trede-systeem in laminaat. Daarbij kan u kiezen verschillende kleuren.
  • Hout: Om een natuurlijke en warme look te verkijgen, raden wij houten overzettreden aan. Ze zijn duurder in prijs, die bepaald wordt door de houtsoort. Onder meer (massief) eikenhout en beukenhout behoren tot de mogelijkheden.
  • PVC en vinyl: overzettreden uit PVC en vinyl zorgen voor een gelijkaardige look. Hun prijs ligt wel redelijk hoog, maar je kan kiezen uit een uitgebreid kleurengamma, waardoor je zelf het uitzicht van je trap in grote mate kan bepalen.

Werkwijze van traprenovatie met overzettreden

Het is mogelijk om zelf een traprenovatie met overzettreden uit te voeren. Het is wel een werk dat veel precisie vraagt. Onze bekwame vakmannen komen graag langs om uw traprenovatie uit te voeren. De treden precies op maat zagen is echter een werkje dat een zeer grote nauwkeurigheid vraagt. Een perfecte aansluiting tegen de muur zonder kieren is namelijk essentieel. Ook de kwaliteit van de lijm is belangrijk. Hoe gaan wij te werk?

  1. Kom langs in onze showroom en kies de overzettreden naar uw stijl en budget. Maak hier alvast je afspraak
  2. Wij komen bij u langs om de oude trap zeer nauwkeurig op te meten. De nieuwe overzettreden worden perfect op maat gezaagd
  3. De overzettreden worden vastgelijmd op de bestaande trap d.m.v. een speciale lijm die ook geluiddempend werkt. Breekwerken zijn niet nodig, want de overzettreden worden gewoon over de bestaande traptreden geplaatst. 
  4. Na de werkzaamheden wordt alles opgeruimd en uw nieuwe trap is klaar voor gebruik!