Trappenhal door New Signature

Voor het uitwerken en plaatsen van de trap in het oude centrum van Gent werd de expertise van New Signature gevraagd. New Signature stond in voor de totale ontwikkeling van opmeting tot plaatsing van deze trappenhal. Het resultaat spreekt tot de verbeelding. Een parelwitte trap tegen ruwe bakstenen. Opnieuw een geslaagd project!

Functioneel en veilig

Bij de uitwerking van de trappenhal door New Signature was het veiligheidsaspect het allerbelangrijkste. De trap gaat tot vier verdiepingen hoog en dient dus goed bevestigd te zijn. Bovendien zijn de spijlen zo uitgewerkt dat er geen persoon tussen kan. Ook met de brandveiligheid werd rekening gehouden. New Signature produceert al sinds jaar en dag brandveilige trappen volgens de standaard opgelegd door de Europese overheid.

Extra hoge balustrade

Extra hoge balustrade

Voor het project werd een extra hoge balustrade geplaatst om de veiligheid te garanderen. De balustrade komt boven de heuphoogte. Dit zorgt ervoor wanneer iemand onwel wordt dat hij/zij niet over de leuning kan vallen. De spijlen van de balustrade zijn dicht bij elkaar geplaatst om extra stevigheid te garanderen bij het vallen of mogelijk uitglijden op de trap.

Enkele foto's van de realisatie:

Terug naar lijst