Houten trappen - Een stap in de juiste richting!

NIEUWE TRAP TINTEN BESCHIKBAAR, ONTDEK DEZE IN ONZE TOONZAAL TE GENT.

Alle trappen worden door New-Signature persoonlijk opgemeten, waarna de technische tekenaars aan de slag gaan. Ook voor de plaatsing van de trap zorgt New-Signature. De defenitieve tekening wordt in samenspraak met de klant aangepast aan zijn wensen of noden.

Elke trap kan worden uitgevoerd in hout met een ballustrade in hout of metaal en voorzien van verschillende vormen en stijlen, geheel in lijn met uw interieur en woning.

 • één kwartdraai (1/4)
 • twee kwartdraai (2/4)
 • drie kwartdraai (3/4)
 • rechte trappen
 • trap met palier
 • courbe trap (met wrongstuk)

Als klant heeft u een ruime keuze uit verschillende houtsoorten voor de productie van uw houten trap, volledig in harmonie met uw leefruimte. Naast de doorgaans klassieke houtsoorten als beuk en eik, biedt New-Signature u ook een ruim gamma aan speciale houtsoorten voor uw trap: afrormosia, afzelia, amerikaanse els, esdoorn, grenen, iroko, jatoba, merbau, movingui, notelaar, padouk, meranti, sipo, sapeli, rubberwood, wengé.

Het assortiment buitentrappen bestrijkt ook een brede waaier aan materialen: padouk, afrormosia, afzelia, iroko, itauba, jatoba, merbau, mahonie, sipo, sapeli.

Via de onderstaande brochure krijgt u een beter beeld van elke houtsoort in het New-Signature assortiment.

Houten trap met 2 trapbomen

De opbouw van uw houten trap met twee trapbomen kan op verschillende manieren. Enerzijds kunnen de treden tussen trapbomen worden geplaatst, anderzijds worden deze op trapbomen bevestigd. In het laatste geval, wordt er gewerkt met zichtbare (1 of 2 zijden) of verborgen trapbomen.

Houten trap met 1 trapboom

Wanneer een trap opgebouwd is uit één trapboom, dan gaat dit steeds om een centrale trapboom die zich in het midden van uw trap bevindt.

Houten trap zonder trapboom

Een trap kan ook vervaardigd worden zonder trapbomen. Dit geeft een trap een veel ‘lichtere’ uitstraling. Hierbij hebt u de keuze uit een zwevende of een zelfdragende trap.

Spiltrap

Een spiltrap is opgebouwd rond één centrale spil in een spiraalvormige constructie. Doorgaans wordt er gekozen voor een spiltrap om ruimte te besparen of omwille van een esthetische voorkeur.

Opbouw van een trap

 • Een trap bestaat meestal uit traptreden, stootboorden en trapbomen die samen een geheel vormen. 

  • Traptrede is het deel waar u op loopt
  • Weltree is de bovenste trede van een houten trap
  • Een steek is een opeenvolging van ten minste drie treden bij een rechte trap
  • Aantrede is de horizontale afstand tussen twee opeenvolgende traptreden
  • Optrede is de verticale afstand

  Een trapboom is de zijkant van een trap waarop de treden en stootborden geplaatst worden. Meestal beschikt een trap over twee trapbomen. Bij de houten trappen van New-Signature is de trapboom ingefreesd zodat de trappen en stootboorden stevig geplaatst en verankerd zijn. 

   

 • Voor de veiligheid hebben de meeste trappen een leuning in metaal of hout, deze biedt een houvast bij het beklimmen va de trap. Deze balustrade kan uitgevoerd worden met versierde spijlen of balusters. 

  De binnentrap bevindt zich vrijwel zo goed als altijd in het trapgat. Daar waar een uitsparing is in de vloer van het hoger gelegen verdiep. De buitentrap daarentegen leidt meestal naar een dakterras. 

Hout is ons vak