Binnendeuren op maat bij New Signature

Bent u op zoek naar nieuwe houten binnendeuren op maat voor uw nieuwbouw of een renovatie? Dan bent u aan het juiste adres bij New Signature in Sint-Martens-Latem. Ook voor metalen deuren trouwens.

Al decennialang maken wij in Meulebeke onze binnendeuren op maat van ieders stijl en budget. Of u nu een moderne stalen deur of klassieke houten binnendeur zoekt; komt eens bij ons langs of contacteer ons vrijblijvend voor een voorstel op maat.

Welke houten binnendeuren bieden wij aan?

De ene houten deur is de andere niet. Er zijn verschillende houtsoorten, afwerkingen, maten en materialen. Elk met eigen prijskaartje, voor- en nadelen. We doen ons best alles zo volledig mogelijk op te lijsten hieronder: 

1. MDF DEUREN

Wat is MDF? Waarvoor staat MDF?

MDF staat voor Medium-Density-Fibreboard. Het is een plaat die bestaat uit geperste houtvezels. De houtsplinters die hiervoor gebruikt werden, zijn eerst fijngemalen tot een soort houtpoeder. Dit wordt vervolgens samengelijmd en geperst.

MDF deuren op maat bij New Signature

Het voordeel van MDF is drievoudig. Eerst en vooral is dit een meer betaalbaar alternatief voor massief hout. Ten tweede is MDF veel lichter en ten slotte is het ook makkelijk te schilderen en/of behandelen.

De MDF deuren bij New Signature dienen meestal als basis voor hoogwaardige lakdeuren. Hierdoor kunt u met dit type deur nog alle richtingen en stijlen uit. Vaak worden MDF deuren bovendien afgewerkt met fineer, maar daarover leest u hieronder meer. Het voordeel van deze afwerking is dat u kunt gaan voor de look van een massief houten deur.

2. DEUREN IN FINEER

Eerst en vooral: wat is fineer?

Fineer is een dunne houten plaat. Bij New Signature zijn deze platen verkrijgbaar in de meest uiteenlopende houtsoorten*. Deze fineerplaten worden vervolgens op een deur uit bijvoorbeeld MDF gekleefd.

Fineerdeuren op maat bij New Signature

Een fineerdeur is een economisch bewust alternatief voor een massief houten deur. Fineerdeuren hebben dan wel de uitstraling van een massief houten deur, maar zijn minder zwaar (en prijzig). U behoudt dus de warme houtlook, zonder de prijs te moeten betalen van een massief houten deur. 

Bij New Signature werken we enkel en alleen met fineer van de beste kwaliteit. U kunt bij ons bovendien niet alleen kiezen uit verschillende houtsoorten (zie hieronder), maar ook tussen een horizontale- of verticale plaatsing (het voorbeeld hiernaast is fineer eik in verticale plaatsing), met geoliede- of gekleurde afwerking.

(*) onze houtsoorten: wij bieden fineer van onder meer beuk, eik, kerselaar, notelaar, esdoorn, aformosia, merbau, teak of wengé. Had u toch een andere houtsoort in gedachten? Wij kunnen via onze leveranciers vaak de hand leggen op uw gewenste houtsoort.

3. SCHILDERDEUREN OF STANDAARDDEUREN

Wat is een schilderdeur? 

Een schilderdeur - ook bekend onder de naam standaarddeur - is een basisdeur die werd voorzien van een basislaag en eigenlijk bedoeld is om nog geschilderd te worden. Dit type deur komt in verschillende soorten en maten. Allen hebben ze gemeen dat dit vaak een betaalbaarder alternatief is dan massief houten deuren. 

Schilderdeuren op maat bij New Signature

Bij New Signature kunt u schilderdeuren of standaarddeuren kopen die u vervolgens zelf kunt schulderen in de gewenste kleur. Daarnaast bieden wij de optie om de kleuren gelakt aan te kopen. Geef ons gerust uw kleurwensen door en wij doen de rest. 

Schilder RF deuren

Een schilder RF deur is een gewone schilderdeur, maar dan behandeld zodat ze brandwerend zijn. Wij bieden bij New Signature twee opties aan:

  • Een schilder RF30 deur. De 30 staat voor het aantal minuten waarin de deur bestand zal zijn tegen de vlammen.
  • Of schilder RF60 deuren. U raadt het al: deze deuren zijn 60 minuten bestand tegen brand.

Dit type deuren wordt vaak gebruikt in de projectbouw. Ze zijn perfect als inkomdeur voor appartementen of als kelderdeur.

4. VEILIGHEIDSDEUREN

Ook voor uw veiligheidsdeur zit u goed bij New Signature. Deze deuren worden ook vaak inbraakwerende deuren genoemd, omdat ze zeer goed bestand zijn tegen ongewenste bezoekers. We maken ook deze deuren steeds op maat en in de stijl die uw voorkeur wegdraagt.

Bijkomend voordeel van dit type deur, is dat ze standaard RF30 brandweerend zijn.

5. HPL DEUREN; LAMINAATDEUREN

Wat is HPL laminaat? 

HPL staat voor High Pressure Laminate. Zoals de naam zelf al aangeeft, zijn dit deuren die vervaardigd worden uit laminaat. Het is een algemene misopvatting dat laminaat enkel maar gebruikt wordt voor vloeren. Bovendien heeft dit product de afgelopen jaren sterk aan kwaliteit gewonnen. Bij New Signature kiezen we dan ook bewust voor laminaat met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Laminaat bestaat uit een mengeling van kunststof en hout. Dit type deur wordt ook wel 'een deur in stratifié' genoemd in de volksmond. Deze deuren zijn aan beide zijden bekleed met een HPL-laag. Hierdoor is ze makkelijk te verkrijgen in de meest uiteenlopende kleuren en te bedrukken met verschillende dessins. Wil je toch voor die uitstraling van hout gaan? Dan kunnen we ze bekleden met imitatiehout.

6. METALEN DEUREN OP MAAT

Houten deuren zijn elegant, warm en passen in vrijwel elke stijl. Toch zijn ze niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden wij bij New Signature ook metalen deuren aan. U kunt kiezen voor een houten deur met metalen deurkader, of een volledig metalen deur

in het eerste geval wordt de houten deur van uw keuze in een metalen kader geplaatst. Dit heeft als voordeel dat de deur veel steviger verankerd zit dan met een houten deurkader. Hierdoor wordt dit vaak toegepast bij zeer zware deuren of in de projectbouw (denk aan de voordeuren in appartementsblokken).

Een metalen deur in een metalen deurkader is dan weer praktisch onverslijtbaar. Deze deur koopt u eigenlijk voor het leven. Bovendien isoleert dit type deur nog een pak beter, zijn ze brand bestendig én zeer veilig. Deze deuren vindt u vaak terug in de industrie.

 

DEUR MET GLAS? GEEN PROBLEEM

De meesten van onze deuren zijn perfect uit te rusten met een glazen raam. Vraag ernaar wanneer u dit wenst. Wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

Interesse in een deur op maat van New Signature? Contacteer ons geheel vrijblijvend voor meer informatie

Bent u op zoek naar iets specifieks? Wenst u een voorstel op maat of eerder wat diepgaandere informatie? Aarzel in geen geval en neem meteen volledig vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Wij zijn ook telefonisch te bereiken op 09 22 71 610 (showroom Gent) of 051 575 478 (burelen Meulebeke), of kom eens langs in onze showroom in Gent.

Hier vindt u alvast enkele ontwerptekeningen

Op zoek naar een specifieke stijl? Klik door hieronder